Pagina nueva 1

PROJECTES


“PRIMER PROJECTE - DUALITATS”

La primera de les nostres obres és part d’una col·laboració amb el grup "DIAPHRAGM”. “Una experiència en la qual, la música dona peu a una sèrie d’imatges que es confonen amb ella, enriquint-la i omplint-la de matisos, però sense deixar de banda una lectura que es pot fer de forma separada ( es podrien separar les imatges de la música i aquestes mantindrien el seu esperit). Doncs amb aquestes paràmetres creem un obra titulada “DUALITATS”. Amb ella s’investiga sobre el cinema; la geometria i la llum; la obscuritat i la por; el final i les aparences. Aquest quatre punts donen pas a 8 experiències visuals desenvolupades per parelles i que són reforçades per la música en directe del grup, de la mateixa manera que la música amplia la seva densitat per les imatges. Els músics es transformen en part d’un teló, d’una escena que mostra deformades les imatges i que sols són comprensibles mitjançant l’agudesa visual i la imaginació donant peu d’aquesta manera a que el públic reinterprete el significat de l’obra (les imatges també poden ser seguides a través de televisions, amb una major nitidesa). Les grabacions que apareixen en l’espectacle són principalment pròpies, si bé s’utilitzen fragments de films per a explorar d’una forma molt més clara del cinema, fent d’aquesta manera un homenatge a un munt de films (oblidats o no) que deuen d’estar com a mínim a la memòria de tot ser mortal que tinga inquietuds cinèfiles.Però no vaig a explicar ací tot l’espectacle, per dos raons, la primera que és necessari ser partícip de l’experiència conjunta de llum i só per comprendre totes les sensacions que es poden experimentar. La segona ve derivada d’aquesta primera, ja que és indispensable per a mi que cadascú extraga les seves pròpies conclusions de la part de les imatges que mes interessant li siguen, d’aquesta forma es vinculen a l’individu, soldant-se i fusionant-se amb el seu subconscient.
Aquest projecte està obert i de fet continua en expansió, no es un obra conclusa, ja que com les cançons canvia i s’expandeix fins probablement, en un futur no molt llunyà, estigam davant d’un espectacle visualment diferent, però amb l’essència i el rerafons que li donaren la vida.
La pròxima actuació de “DIAPHRAGM + DIÒDES I TRANSISTORS” serà a Beniarrés (Alacant) el dia 12 de setembre on podrem tornar a veure aquest magnífic muntatge.


“SEGON PROJECTE - BONJOUR TRISTESSE”

Un altre projecte que en aquests moments volta pel cap de “DIÒDES I TRANSISTORS” és l’elaboració d’un curt metratge en el que s’exploren gran quantitat de sentiments. Un passeig per l’interior d’un individu, i per tota la humanitat, per la vida i pel costat fosc. Una història en que les imatges desterraran les paraules per exposar-nos conceptes de impotència i soledat. Una exploració d’un futur que en aquests moments és molt prop de nosaltres.
El títol evocador i mel·lancòlic defineix perfectament el sentiment que transmet aquest obra, duent-nos a aquest lloc on la desesperança es l’única solució (o no). Si “BONJOUR TRISTESSE” és molt més que un simple títol, es una pel·lícula de Otto Preminger, però en aquest cas es sobretot un edifici, aquell que va construir Alvaro Siza a Berlín, el Bloc Kreuzberg.
Una història realment encantadora que va transformar un bon edifici en un obra fonamental de l’arquitectura més recent. Un edifici construït en la dècada dels 80, davant del mur que separava les dues alemanyes. Poc després de la seva construcció, just en el frontó (amb una de les formes més repetides i copiades actualment pels edificis d’apartaments mediocres), aparegué una pintada en la qual es podia llegir “Bonjour tristesse”. De seguida te n’adones d’eixes esses que estan escrites al revés. Aleshores ho veus clar, eixa pintada no era part del projecte, es simplement una pintada. Algú va pujar al terrat i traient el cap pel forat que fa la fatxada en aquest punt va escriure aquest text. Però la posició tan incomoda d’escriptura va provocar que sense adonar-se escrigués mal les esses. Una vegada ja descoberta la història (una de tantes que expliquen el misteri), giraves la mirada i comprovaves a qui es dirigia, i descobries allí el mur i la part est de Berlín, aquella separació que pareixia definitiva i que no es podria solucionar mai. (Però amb el temps el mur va desapareixer)
Doncs la historia que contem nosaltres, és també un obra on no es veu cap solució, on tot és fosc, però tal com passa al mur sols la realitat i el temps decidiran si aquesta desesperació era efectiva o no. L’obscuritat que mostra el curt sols és un punt de vista, un moment, aquell en que l’anima del ser humà esta en el seu punt més baix, però no es la solució definitiva, no es l’única eixida.


“TERCER PROJECTE”

La tercera obra que “DIÒDES I TRANSISTORS” afronta, torna a ser una col·laboració. Es tracta d’un muntatge per a una sessió de “DJ SPHERE” a la discoteca Le Club de València. Encara no hi ha títol i les idees que donaran coherència a l’obra encara no estan definides. Per tant es un poc d’hora per parlar-ne d’una manera més profunda.


“QUART PROJECTE - CINE CLUB”

La manca de llocs on ser partícip de cinema de qualitat a la nostra ciutat, Alcoi, ens obliga a buscar noves formes per a veure bones pel·lícules en pantalla gran. “DIÒDES I TRANSISTORS” està preparant un cine club amb el tema “els sentits”. El pub “L’ESCENARI”, serà el lloc que probablement improvisarà un pati de butaques per a que un munt de films ens donen l’oportunitat de ser altres persones, durant unes ds hores.
Encara no hi ha dades concretes, i l’elaboració del cartell està en aquests moments en marxa. Així que en pocs dies ja tindrem més informació sobre aquest acte, que voldria veure la llum allà pel mes d’Octubre.


“QUINT PROJECTE”

“DIÒDES I TRANSISTORS” es troba també en contacte amb “Dr. TELY”, les possibilitats de col·laboracions amb aquest DJ poden ser molt més que una realitat en poc temps.